Home Documentatii Articole pe categorii Casa inteligenta Foraje profesionale vs foraj pentru uz casnic
Foraje profesionale vs foraj pentru uz casnic Print
Thursday, 06 August 2015 11:15

filtre-johnson-PVC-zoom-euforajeFiecare casă are un anume specific, fiecare pensiune este diferită și fiecare hotel are un alt volum de trafic si fiecare hala industriala sau fabrica are nevoie de un debit de apa diferit. Pe lângă acestea, mai există lucrările de foraje pentru alimentare cu apa de adancimi mari, acelea care se realizează atat pentru pompele de caldura cat si pentru alimentare cu apa de la a treia panza freatica sau pentru studiile geotehnice. Pentru mai multe informatii despre acest subiect accesati portalul de internet specific acestei industrii Euforaje.ro - foraje profesionale .

Pentru fiecare dintre aceste lucrări, caracteristicile tehnice, starea solului, debitul maxim, reprezintă variabile care se pot modifica substanțial de la o lucrare de foraj la alta. Urmează apoi prețul, care de asemenea suferă modificări majore atunci când se trece de la forajul la maxim 20 m și la un diametru de 200 mm, la un foraj la câteva sute de metri adâncime, pe parcursul căruia se întâlnesc mai multe tipuri de soluri.

Un lucru esențial în ceea ce privește forajul casnic vs forajul profesional este dat de operațiunile care apar după forare. Forarea în sine, săparea găurii nu reprezintă elementul esențial în cazul forajului. Ce se întâmplă ulterior, care sunt elementele folosite, ce operații urmează să se facă, reprezintă diferențe esențiale între un foraj casnic și un foraj profesional.

Există cazuri în care după ce s-a săpat gaura pentru un foraj casnic, operațiile ulterioare să dureze doar o singură zi. Pe de altă parte, în cazul unui foraj profesional, operațiunile care survin săpării găurii pot să dureze timp de mai multe zile.

Diferențe între foraj casnic și foraj profesional 

Transportul tehnicii necesare, a materialelor, este mult mai costisitoare în cazul forajului profesional, pentru că atunci sunt implicate echipamente de dimensiuni mari.

Săparea pentru forajul profesional înseamnă de cele mai multe ori diametre mai mari și adâncimi mai mari, ceea ce implică și costuri mai mari decât forajul casnic.

Tubarea forajului se face cu tevi din PVC și în general cu filtre confecționate artizanal, ceea ce reduce substanțial costurile. În cazul forajelor profesionale, tubarea se face cu țevi din PVC sau metal, de calitate superioară, cele de culoare albastra ce sunt special create pentru exploatarea forajelor de alimentare cu apa, acestea sunt mult mai rezistente, și pentru care se utilizează filtre mai scumpe.

Centrorii în general nu se utilizează în cazul forajelor casnice, dar sunt esențiali în cazul forajelor profesionale, lucru care generează costuri suplimentare.

Pietrișul cuarțos este mult mai scump decât pietrișul mărgăritar utilizat în cazul forajelor casnice. Măsurarea și controlarea continuă a nivelului de pietriș mărgăritar introdus în forajul profesional este esențială.

Izolarea pereților bentonitici este o operațiune destul de scumpă și care se practică doar în cazul forajelor profesionale.

Cimentarea este o operațiune foarte importantă în cazul forajelor profesionale, aceasta realizându-se prin intermediul unui tub separat, introdus în gaura de foraj. În cazul forajului casnic, cimentarea se face în general superficial.

Desnisiparea este mult mai complexă în cazul forajelor profesionale, putând uneori să dureze până la o săptămână. Pentru forajele casnice, desnisiparea durează în general o zi sau două.

Realizarea căminului este o muncă suplimentară în cazul forajelor profesionale, unde este necesară acoperirea unei suprafețe mai mari, pentru că în general se amplasează diverse echipamente.

Înțelegerea forajului casnic și a forajului profesional

Trebuie să fie făcută o diferențiere clară între cele două tipuri de foraj, având în vedere atât prețul, cât și operațiunile care stau la baza realizării lor. Forajul în general are o menire clară, dar ca și orice altă lucrare, se poate adresa unei game diferențiate de utilizatori.

Astfel, forajul casnic se adresează caselor particulare, familiilor care doresc abordarea asigurării cu apă potabilă prin prisma forajului, și cel mult pensiunilor sau hotelurilor. În schimb, forajul profesional are aplicabilități care preced activități economice, comerciale.

Acesta este utilizat acolo unde se identifică posibilități de a produce profit, de a se valorifica substanțele extrase din pământ. Fiecare dintre aceste tipuri de foraje sunt abordate în moduri diferite, ceea ce implică totodată și costuri diferite de realizare.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol, va invitam sa reveniti in curand pentru mai multe detalii si articole interesante.

Foraje-profesional-de-mare-adancime-euforaje Foraje-profesional-de-mare-adancime-euforaje

utilaj-pentru-foraje-profesionale utilaj-pentru-foraje-profesionale

Last Updated on Thursday, 06 August 2015 12:55
 
Page Ranking Tool